We are the Wheycation Team
With respect for nature, we develop simply good food from enhanced Swiss whey for active, nature-loving and adventurous people like us.
Wheycation comes from vacation and whey.
It stands for natural, functional, and uncomplicated enjoyment, from us as a young Swiss company, for active people. We are a dedicated team. We form a close bond not only professionally, but also privately.
Our products offer an all-round feeling of well-being: optimal preparation for sports and challenges, the necessary kick to persevere and persevere during the activity, and the perfect recovery as a reward for what has been achieved.

Doris
Co-founder & Managing Director
"I've turned my passion for food, innovation, and adventure into my career. After studying food science at ETH, I've now been working in the food industry for over 15 years. In 2018, the entrepreneurial spark that had always been within me was finally ignited, and I founded my own company.
I'm passionate about the circular economy and sustainable food, from field to plate, and I see enormous potential for protecting our environment and improving our quality of life if we use our resources more carefully and consume more consciously, less, and more indulgently. I'm a doer and want to contribute to reducing food waste while simultaneously making a living by bringing enjoyment, joy, and health to people through great food.
My favorite product: Protein Porridge Berries. I eat it almost every day for breakfast, whether it's a work day or a ski tour. It's super quick to prepare, has a truly berry flavor, and keeps you full well into the afternoon.

Christian
Co-Gründer
"Ich wuchs auf dem Land auf und verbrachte daher einen grossen Teil meiner Kindheit draussen in der Natur. Später, während meiner Lehre, fuhr ich intensiv Mountainbike-Rennen. Wettkämpfe bestreite ich schon länger nicht mehr. Meine Leidenschaft für Drahtesel und Outdoor-Aktivitäten bleibt aber ein wichtiger Teil meines Lebens.
Bei Gesprächen mit meinen Eltern, die beide auf einem Bauernhof aufwuchsen, und auf Reisen wurde mir über die Jahre immer mehr bewusst, dass in der heutigen Zeit bei der Herstellung von Nahrungsmitteln zu viele Ressourcen verschwendet werden. Gleichzeitig werden immer grössere Anbauflächen beansprucht, weshalb Lebensraum für die natürliche Flora und Fauna verschwindet.
Mit meiner Mitarbeit als Co-Founder von Wheycation, die Produkte aus Nebenströmen der Lebensmittelindustrie entwickelt, kann ich einen kleinen Beitrag leisten, um diesem Trend entgegenzuwirken. Dass die Arbeit in einem Startup äusserst spannend und vielseitig ist, versteht sich von selbst. Die Mitarbeit bei einem Food Startup bringt zudem den Vorteil, dass es immer etwas zum Probieren gibt.
Mein Lieblingsprodukt: Der Recovery Protein Shake Berries. Ich war immer schon ein grosser Fan von Beeren und ich mag den natürlichen Beerengeschmack sehr. Zudem brauche ich nach intensiven Sporteinheiten schnelle Erholung und das bietet mir der Recovery Protein Shake."